» » 9 Poe Apung apungan


Pikarunyaeun iyeu jalema….sebut bae ngarana Nanang Ardiansyah 40 taun umurna manehna berhasil ditimukeun salamet sanggeus manehna ngambang di laut gorontalo salila braha poe coba??? 9 poe…eduuun…mukzizat tamah nyah…..mang nanang iyeu mangrupakeun ABK, ABK eta Anak Buah Kapal lain ngaran kadaharan nyah? Hahahahaha….untungna eta mang nanang aya nu manggih keur apung apung beeh ditengah laut gorontalo ku nalayan anu kabeneran lewat dinya….euuu…masih panjang umurna nyah….

Kiyeu caritana, petualangan mang nanang apung apungan ditengah laut iyeu awal namah basa kapal layar motor alias KLM jaya utama II tilebu diselat makasar basa saminggu kaliwat kira2 11 januari…gara2 cuaca buruk jeung ombak gede, sahengga eta kapal na tea balocor sampe ka karam kajero laut…allahu akhbarr..

Taaah…basa manehna ngalakeukeun penyelamatan ku nalayan nu basa kajadian nulungan, mang nanang kalah kabawa arus ombak laju papisah jeung babaturana……kupedah semangat hirupna kuat, mang nanang boga akal, manehna nyieun rakit naeun tanyah mun bahasa urangna….ke..ke…teu apal kula geh…hahahaa…geus rakit baelah….mun aya nu nyaho bejaan kula nyaaha….nu diijeun tina jirigen anu menang nimu, panas, hujan sampe ka angin gelebug geh ditengah laut lewat! Jadi kula eta teeeh ngan make sarung ipis jang nutupan awak kula unggal peutingna…ya allah maaaang karunya amaaat….didarat bae geh hawa na jiga kiyeu komo eta ditengah laut nyaah…..Hmmmh….

Laju daharna kumaha mang ja lila eta 9 poean..???
Kula daharna the eta be ngajaringan lauk make calana kula…dengeeeee……laju benang eta mang? Atu menangmah menang teeeh ngan ku kula dilepaskeun deui ja kumaha kulamah etu biasa ngadahar lauk atah….lajunamah kula puasa bae tamah 9 poe metug….alhamdulillah pangeran masih mere kula waktu the jang hirup didunia,…..hmmhh heuh euh nyah…ari ncan wanci namah moal iyeuh nyah….najan apung2an ditengah laut bapoe2 tanpa dahar….alhamduuuu lillaaaaah…

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply