» » Rp 700 rebu Sa Palastik


Jaman kiwari lain barang bae nu dibisniskeun…ka darah2 geh kiwari mah dibisniskeun….hal iyeu terjadi di daerah Palembang….parah didinya mah…asabab bener2 dibisniskeuna…..jadi teu ngan ngajual darah ka konsumen doang barijeung hargana diatas harga pasaran tapi oge para calo anu ngabisniskeun darah geh ngadonorkeun darah mun kabeneran aya nu butuh…..sabulan sakali deui…apanan normal namah mun ngadonorkeun darah eta 3 bulan sakali….etamah sabulan sakaliiii……naeun eusi awakna eusi darah doang kitu..hahahaa…..nu ngadonorkeun 3 bulan sakali geh kadang mulihkeun awakna deui lila iyeumah sabulan sakali…hadeuuuh….

Ceuk salah sahiji calo anu biasa nongkrong di unit transfuse darah didinya ngaku, kula ngalakukeun hal eta the atu kumaha ja lumayan teej….komo mun nu meuli na teu apaleun soal asal usul darah….sasuai standar ta henteu na…wuaduuuh…lurrr…usaha sih usahaaaa tapi ulah sampe ngorbankeun batuurrr geeeeh…..kumaha mun eta mengandung HIV atawa panyakit nu berbahaya laina…Hmmmh…nyaaah…
Nyaho teu sakumaha harga darah nu dibisniskeun ku si AN iyeu sakantongna? 700 rebu!! Beuuuh….Padahal mun harga resmi na eta ngan 250 rebu…..eta jang sakabeh jenis golongan darah…..A, b, ab jeung O….

Kondisi eta terjadi kupedah ceuk beja mun masyarakat butuh darah eta sok kosong bae di PMI na…Mmmmm….

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply