» » Polisi Pasar


Emang baheula aya kitu polisi nu husus ngajaga harga2 dipasar sangkan ulah ngalonjak…??? Sabab ceuk beja anyar2an Asosiasi Padagang Pasar Indonesia mementa sangkan nu ngarana polisi panjaga harga pangan sangkan diaktifkeun deui,,,,,,supaya bisa nindak nu ngarana padagang2 anu sok ngome harga….Mmmmmm…..
Ceuk Sekjen Asosiasi Pedagang Pasar Indonesia mang Ngadiran, baheulamah ne eta kira2 taun 80-an, pamarentah nerjunkeun nu ngarana polisi ka pasar2 jang ngontrol harga beas dipasaran. Jadi eta disebut nageh polisi ekonomi….euuu….kiwarimah aya geh polisi wisata pak…..

Basa etamah jadi mun aya padagang kanyahoan ngome harga eta dibere sanksi, sanksina eta teu menang alokaso beas ti Bulog atawa Dolog, sabab baheulamah eta dua pihak eta anu nangtukeun harga dipasaran….Oooooo….tah….taun 80-90ajan eta pamarentah masih netepkeun harga, nu degeul eta dicabut alokasina alias jatahna….tapi kiwarimaaaah…parangsaan eta polisi teu jiga baheula….eweuh nu boga peran jiga kitu la…ngawasan harga2 dipasar…hade oge nyaah mun kiwari diayakeun deui….kelar tea kitu la…

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply