» » Mayit Bilal

Iyeu geh aya deui soal kasu pembunuhan…..kali inimah terjadi di kacamatan seulimun aceh besar…anu nimpa ka hiji bilal masjid jamik Lamteuba ngarana Tgk Mahmud, anu dibunuh secara sadis basa sang bilal tea keur lempang deuk ka masjid ja ndeuk azan subuh iyeuuh....kajadiana ceuk beja basa ahir bulan april kamari kira2 jam 4 janari……
Ceuk salah sahiji anakna mang tengku nuryamni ngarana, eta bapakna basa kajadian tea……posisina keur lempang suku deuk ka masjid…jarakna dekeut ngan 200 meteran tiimahna….jigana iyeu teeh jigana nyaah…eta bapak kula dieksekusina kira2 dina jarak 50 meteran ti imah make senjata tajam…euuuuu…….

sabab eta bapak kula ngalami luka anu lumayan parah dina beheng jeung hulu na….anu ahirna nyebabkeun ninggal…innalillahi…..
Dengan ninggalna mang tengku….otomatis dimasjid eta teu kadenge deui sora anu azan jeung anu ngaji jiga biasana anu dilakukeun ku mang tengku….Hmmh nyaah…..
Masih ceuk nuryamin, eta teuing kumaha boa teeh subuh harita mah teu jiga biasana tea….begitu jemplingna eta kondisi didiyeu….eweuh sora imam anu ngaji, bahkan warga didiyeu geh jiga nu dihipnotis tea sarare keneh….padahal biasanamah henteu kitu….Oooo….geus kuduna kitu mereun nyaah……eta bapak kula geh kapanggih ngagoler geh ku ponakan kula, kabeneran manehna jeung babaturan karak balik ti banda aceh…kira2 jam satengah geneup isuk…jadi kira2 satu jaman lah ti bapak kula dieksekusi…..masya allah…..

basa keur nempo tea eta ponakan kula teu engeuheun mun mayit nu ngagoler eta mayit bapak kolotna….mangkana eta ponakan kula tea kalah lapor ka warga didinya….pas kanyahoan mayit nu ngagoler eta mayit bapak kolotna sorangan kaponakan kula laju pingsan teeh….astagaa……eta sadar2 geus babaraha poe…..allahu akhbar….eta nyah saha jalema anu tega maehan bilal…..tereh kiamat oge mereun iyeu nyah….

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply