» » 1 Desa Bikangna Jadi "Lalay" Kabeh

Lain deui carita nu aya dinegeri mahabarata mah….didinya aya hiji desa ngarana Nat Purwa…didinya hiji desa awewe na jadi lalay kabeh….kondisi samodel kitu ceuk beja geus ti baheula2i....tapi tina sakian awewe anu jadi nu kitu aya hiji awewe anu nentang tradisi….najan manehna geus nyemplung jadi nu kitu ti umur 15 taun manehna teu satuju mun tradisi samodel kit uterus dilanjutkeun didesa eta..
Manehna nyarita, sabenernamah bapakna teu satuju manehna jadi nu kitu, tapi indung kolot kami ngomong yen nu ngarana nikah eta lain hiji kawajiban nu kudu dilekenan didesa eta…mangkana mun kami kawin eta the kudu nanggung resiko dipahalaan ku jalema sakampung….waduuhhhh…..kumpul embe deui baeee yeumah urusana….
Sanggeus babaraha taun kula jadi nu kitu kula ahirna sadar yen kalakuan kula eta salah…mangkana kami kiwari rada nentang kalakuan samodel kitu…..kula mbung nu ngarana awewe didesa iyeu salila na jadi nu kitu, jeung salilana aya didunia anu salah….
Masih ceuk manehna, jadi awal mula na kunaeun awewe didiyeu eweuh nu bener eta kupedah baheula rata2 awewe didiyeu mulai ti indung nepi ka anak awewe na jadi buruh di sawah atawa kebon boga jalema sugih….juragan didiyeu eta kalakuana teu jauh tina nginum AO…atu nyaho soranganlah mun jalema otakna geus kaasupan cai nu kitu mah sok teu sadar..ju beh eta ngayapak kamana2….tidinya teeh awal muasalna awewe didiyeu jadi kupu2 malam……Ooooo….

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply