» » Masjidil Haram Mulai Ponuh

Dimekah mah iyeu nyah kelaaar mereun sabab para calon jamaah haji saeutik2 geus mulai minuhan Masjidil Haram…kondisi eta mulai terjadi ti awal bulan iyeu….barang nu hajiana lain ti nagara urang bae ti nagara mamana...aya nu sarolat bahkan nu ngulilingan kabah tujuh kuriling…..biasana eta ceuk beja para jamaah daratang ka masjidil haram ti satacan subuh…..kagiatana nya eta tadi….aya nu umroh, towaf sunah atawa solat subuh…..

Kondisi samodel kitu beda jeung saminggu satacana…anu masih rehe teu sapadet jiga kiwari…jadi para jamaah nu dina saminggu kamari geus ninceukeun sukuna dimasjidil haram masih keneh bisa laluasa ngurilingan kabah tanpa kudu pabeulit suku jeung nu lian…bahkan bisa nyium hajar aswad dengan bebasna…..beuuh klar amat nyaaah…..

Atu iyeumah kabeneran nyah para jamaah Indonesia, sabab mulai arasup ka mekah eta karak tanggal 10 kamari..mejeuhna pabeulit tea eta….kade katuker sukuna jeung askar didinya…hahahahaa…..ceuk salah sahiji seorang petugas bimbingan haji, mang Mochtar anu geus 8x bolak balik hajian, supaya eta para jamaah teu sasab, kudu merhatikeun nomor atawa panto keur manehna asup ka masjidil haram, hal eta penting sangkan manehna bisa balik deui liwat panto awal….sahengga eweuh eta nu ngarana sasab atawa poek dedeleuan…pan loba bejana eta teeh nu kitu…..Oooo….

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply