» » Parobahan Peradaban

Bisa jadi nu ngaramalkeun namah nyaeta Jayabaya soal kondisi2 anu geus loba terjadi dinagara urang iyeu teu nyaksian….namung sang prabu Kediri eta sing horeng geus ngabogaan prediksi bakal doang kumaha iyeu peradaban jeung parobahan anu bakal dialaman jeung nu bakal terjadi kana anak incu na jaga dina hiji ramalan jeung sisindiran…

Hal eta dibuktikeun ku ayana tulisan anu mun dibasa sunda keun mah nyaeta….bakal aya hiji masa dimana aya kareta bisa lempang tanpa make kuda, kiwari kajadian loba na mobil jeung motor, taneuh jawa bakalung besi maksudna kareta api aya kiwari….jeung bakal aya parahu anu bisa lempang diluhur langit maksudna pesawat hiber….lain eta bae jayabaya oge nulis yen dihiji masa nu ngarana cai leungit sumberna jeung pasar leungit, kusabab memang tradisi masar isuk2 eta anu basa jaman baheula sering ditimukeun basa nini kolot urang embolan keneh kiwarimah geus mulai laleungitan digenti ku pasar modern, jiga minimarket jeung emol....kitu…mmmm

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply