» » Wanita Perkasa

Biasana pan lalaki nu nyiar duit, awewe anu ngurus anak diimah…..tah iyeumah nu terjadi di suku mosuo nu aya ditiongkok lain…..didinya nu ngarana awewe lah anu boga kuasa….jadi katibalik…awewe na nu nyira nafkah bahkan anu nangtukeun pasangan hirupna…..intina didinya eta nu ngarana awewe boga posisi anu pang luhurna ti lalaki….awewe didinya dina nyiar nafkahna aya nu ngebon jeung mincing samentara si lalaki anu ngurus anak diimah…euuuu….berati didinyamah nu ngarana emansipasi alabatan nyaah…hahahahaaa
Tina kabeh kabiasaan nu dibogaan suku mosuo statu kawina lah anu paling unik….sabab suku didinya nganut tradisi ikatan tanpa status…waduuuh….jadi teu nikah…..kumaha eta nyah….atu kumpul embe tamah urusana….hadeuuh….

aturana eta pikeun awewe anu geus emen beh eta ngabogaan hak untuk memilih bahkan gonta ganti pasangan geh elos..edaaassss…kumaha mun urang kaditu yuk…hahahaha..…unikna deui….saha2 lalaki anu ngalamar eta kudu asup ka kamar si awewe dengan cara narekel lewat jandela atawa panto buri…beuuh…..aya cirri na eta….sangkan eweuh lalaki lain anu asup nyaeta dengan cara nga gantungkeun topi bogana dijandela….waduh….hahahahhaa…..

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply