» » Wisatawan kapok II

Iyeu geh aya deui kajadian anu hamper mirip, iyeumah nu ngalamana lalaki….caritana manehna ulin ka pantai karang bolong…..kajadiana basa tanggal 1 maret 2014 anyar keneh nyaah….masih taun iyeu maksudna…..tah basa eta cenah manehna emang geus ngarencanakeun deuk ulin ka karang bolong jeung babaturan sapagaweana pas geus beres gawe….pas nyampe diparkiran hareup karang bolong tea, manehna teu laju asup, sabab deuk jum’atan heulan….pondok cerita beres beh jum’aahan eta kula jeung reng2an lapar kabeneren digigir eta mushola aya tempat dahar…posisina persis gigireun mushola didinya la…..biasa tea pan teeh mun urang ditempat dahar sok aya palayan nu nyamperkeun…nawaran deuk dahar naeun….harita kula jeung babaturan mesen lauk gurame belem 1, cumi saus tiram aspiring, sangu sabakul ukuran 4 jalemaeun, 4 hulu dugan jeung lalaban mun lalaban kami emang teu mesen apanan biasana tamah geus asup len….Ho-oh laju….geus arasak kabeh pesenan tea the atu ku kami dihantem ja harangah berat iyeuh teeh…..jadi kula teu kaop nanya harga na…..

ceuk piker moal mahal barang yeuh….moal beda jauh jeung tempat2 wisata anu lain anu pernah didatangan satacana,…..geus lesang beh kabeh……kupedah kami geus sarebeuh jeung deuk asup ka lokasi wisata ahirna kula menta bon alias nota….pas ditempo teeeeh….kula gagaro tarang……dahar nu dipesen tadi anu teu sapiraha kudu dibayar Rp 515.000 edaaasss ceuk kula…yeu padaganh salah ta henteu nyah nulis bon….lain nanaon bisi kalobaan enolna tea teeh....

Kupedah kula kaget nempo harga nu kudu dibayar kula nanya kana nu boga langsung, ceuk nu boga na emang bener sakitu, sabab harga2 lauk kiwari keur mahal komo harga cumi…kitu cenah….atu coba bae teeh hiji lauk gurame belem 180.000, Cumi Saos Tiram 200.000, sabakul sangu : 40.000, 4 hulu dugan 80.000, aspiring lalab 15.000, pokonmah totalna eta Rp 515.000…kula deuk ngamuk kerok sabab anak nu boga warung jeung warga didinya keur nempokeun ti jauh….jadi sarieun tea kitu la…sabab kula lain warga local…mun kula orok diyeu mah wani mereun….ho-oh geus bayar bae itung2 amal….ngaranageh jajan ditempat wisata rada mahal mah wajar baee mereun nyah mampang mempeung tea kitu la….tapi sabener namah ulah kitu rook eta padagang nu sok dagang ditempat wisata…lain nanaeun bisi batur karapokeun ulin kadaerah urang….ulah mikir jang poe iyeu bae tapi kudu mikir panjang…..dasarmah dasar wisata diurang jempling ditambah deui aya nu kitu…hmmmh….

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply