» » Restoran Ngasakeun make Hareung!!


Salah sahiji nu kena dampak narekelna harga egas 12 kg eta nu boga usaha kadaharan, jiga rumah makan jeung warteg….hal iyeu dialaman ku salah sahiji padagang sangu nu aya dipalembang. Ceuk beja barang harga egas 12 kg naek sampe ka 150 rebu sa tabungna, eta ngasak2eun dagangana make hareng cenah….bahkan aya oge nu masih ngapertahankeun make egas na ngaaaan dituker ti 12 kg kana nu 13 kg....hahahahaa

Ceuk nu boga rumah makan dipalembang ngarana mang elman, didiyeu the harga egas nu 12 kg tadina 82 rebu kiwari barang diketok palu naek eta jadi 130 rebu….beuuh!! mangkana kiwari kula pindah kana nu 3 kg,…waduuhhh!! Atu kumaha teeh ja kami bunging, dinaekeun harga sangu na bisi malabur, teu dinaekeun ja harga egasna naek….laju namah daripada lalanjung, mejeuh kula nu ngeleh pindah kana nu 3 kg…ja sarua bae iyeuh egas2 keneh bae…ho-oh…

Emang hematan make naeun kitu mang?
Ceuk mang elman, atu hematan keneh make hareung teeh, yeuh nyah kula ngabejaan….kula sapoe eta meuli hareung Rp 35 ribu sa karungna eusi na eta ya 50 kg. dina sapoe kula bisa ngabeakeun 2 karung jang ngasakeun dagangan kula, jadi mun kula meuli 2 karung ngan 70 rebu doang…..mun meuli gas, sa tabung eta kan kiwari 130 rebu….jadi kan lumayan tah bisa hemat 60 rebu sapoe na…..ooooo kitu nyah,,,jigana mun make hau mah komo mang leuwih hemat deui….karik daek bae ngalap suluhna dileweungna..,..ngan nu hade beh bisi dipacok oray…hahahahaaa….

About Krakatau Radio 93.7 FM

Terimakasih telah berkunjung di Krakatau Radio.
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Leave a Reply